Régóta érdekel a kortárs grafika izgalmas, vizuális világa és szeretnél sokkal többet tudni róla?

Vagy már aktív tervező vagy és a mindennapok rutinja mellett nem tudod hogy hogyan fejlődj tovább? 

MOME Visual Grammar tanfolyam segítségével betekinthetsz a tervezőgrafika izgalmas történetébe, előadásokat hallgathatsz meg kortárs tervezőkről, kiemelkedő munkáikról, és megismerkedhetsz a kreatív grafikai tervezés módszertanával. A tematikus workshop foglalkozások keretén belül pedig új, izgalmas, kísérleti kreatív tervezési metódusokkal ismerkedhetsz meg.

Kiknek ajánljuk:

  • Akiket érdekel a grafikai tervezés, és szeretnének korszerű tudást elsajátítani, friss inspirációkat kapni és a kreativitásukat fejleszteni.
  • Akiket érdekel a tervezőgrafika története és elmélete, és szeretnék tudásukat ezen a területen megalapozni vagy bővíteni.
  • Akik szeretnék a meglévő grafikai tudásukat fejleszteni, akár az ezen a területen dolgozóknak, akár a tanulni, továbbtanulni vágyóknak.
  • Akiket érdekelnek a legfrissebb, legújabb vizuális trendek és szeretnének  a kulisszák mögé látni, tudásukat kibővíteni és feltöltődni.
  • Akik olyan képzést keresnek, ahol a művészet és design határán mozogva az önkifejezés és a kreativitás a legfontosabb szempont.
  • Akik szeretnének egy kreatív tervezői közösségben együtt alkotni, fejlődni, és gondolkodni.

Kiknek nem ajánljuk:

  • Akik gyorstalpalógrafikus tanfolyamot keresnek.
  • Akik grafikai programokat szeretnének tanulni.

 

Mi is az a Visual Grammar/Vizuális nyelvtan?

A vizuális nyelvnek, ugyanúgy mint minden beszélt nyelvnek megvan a saját, sajátos nyelve és megvan a saját nyelvtana. Ennek ismerete elengedhetetlen a hiteles tartalomközvetítésnél, ami lehet a mindennapok személyes kommunikációs helyzeteiben megjelenő vizuális információk sokasága, vagy lehet a teljesen személyes, művészi közlés.

Vizuális korban élünk és már mindenki napi szinten vizuális nyelvet használ és önálló vizuális tartalomfejlesztő, de ennek szabályai, rendszere, nyelvtana ismeretlen, nem tanítják, ösztönösen használjuk, jól, rosszul. A tudatos és pontos nyelvhasználat ezen a területen ugyanolyan fontos mint a beszélt nyelv nyelvtanának ismerete, szabályai, lehetőségei, ezeknek tudása segítenek az eligazodásban, a kommunikációban, a rólunk és sok esetben általunk önmagunkról alkotott kép megértésében, alakításában.

A képzés célja a vizuális nyelv elméleti és gyakorlati eszköztárának megismerése. A résztvevő hallgatók megismerik és megértik a vizuális észlelés, a vizuális nyelv és nyelvtan alapvető felépítését, alapelemeit, ezek használatát és az összefüggéseit. A tanfolyam célja ezeket integrálva a saját vizuális identitás komplex és tudatos felépítése, saját tervezői profil, művészeti munka, vagy bármilyen egyéb felhasználási területen saját vizuális nyelvezet kialakítása.